Bouw gestart van Hospice Nijkerk

Bethanië is het oudste huis van Nijkerk. Het is in het midden van de zeventiende eeuw, na een brand die de hele stad in de as legde, herbouwd. Het gebouw is gerenoveerd tot hospice. Dit hospice biedt palliatieve zorg aan bewoners vanaf 18 jaar.

 
 

Bestaand pand aan de Vetkamp

Het pand was in een slechte staat en is in 2009 volledig gerenoveerd tot een prettig verblijf. Daarbij is de schuur omgebouwd tot verblijfkamers en het voorhuis als woonkamer ingericht. Om te kunnen blijven voldoen aan de huidige wet- en regelgeving op het gebied van werk, zorg en privacy hebben de besturen van de Stichting Hospice Nijkerk en Stichting Vrienden van Hospice Nijkerk besloten tot verbouwing van het pand. Met de verbouwing komt er meer ruimte voor werken en zorg. Bovendien maken we het pand toekomstbestendig door verduurzaming en uitbreiding. In het afgelopen jaar is er door ons een nieuwe uitbreiding ontworpen met twee extra kamers. Tijdens de verbouwing zal het hospice geopend blijven en kunnen er nog steeds gasten opgenomen worden.

 

Ontwerp nieuwbouw

 
 

Na een zorgvuldige voorbereiding is er gestart met de uitbreiding van de Hospice in Nijkerk. Wij hebben een ontwerp gemaakt dat passend is bij het monumentale pand maar ook een eigen karakter heeft. In februari is er gestart met de bouw. Dit gebeurd in zoveel mogelijk prefab onderdelen om zo min mogelijk overlast te geven op de bouwplaats voor de omwonenden. Binnen een dag staan de buitenwanden en zal daarna van binnen afgewerkt worden.Dit is mogelijk omdat wij een integraal ontwerp hebben gemaakt compleet in 3d. Hierdoor wordt veel bouwtijd bespaart en overlast voorkomen.

Door deze toevoeging is het Hospice en haar verzorgend personeel klaar voor de toekomst.

 

Tijdens de bouw

Vorige
Vorige

Genomineerd als Leerbedrijf van het Jaar 2022

Volgende
Volgende

Interview Aan tafel bij Dudok